Makulin® Dual Action kapi za oči - Dietpharm
Kutak za zdravstvene djelatnike

Makulin® Dual Action kapi za oči

Dvostruko olakšanje za vaše oči! Jedinstven sastav donosi olakšanje kod suhog oka i alergijskog konjunkivitisa. Bez konzervansa. Makulin®. Očigledno dobar.

image

Sterilne kapi bez konzervansa, 10 mL

Što su Makulin® Dual Action kapi za oči?

Makulin® Dual Action kapi smanjuju nadražaj, djeluju antioksidativno, hidratizirajuće i podmazujuće te time smirujuće.

Što su Makulin® Dual Action kapi?

Makulin® Dual Action kapi za oči su medicinski proizvod za oftalmološku upotrebu.

 

To je sterilna, srednje viskozna, izotonična otopina bez konzervansa, posebno formulirana s dvije grupe sastojaka.

 

 1. Prva grupa sastoji se od ružmarinske kiseline, vitamina B12 i alantoina koji imaju antioksidativno djelovanje, umirujuće djelovanje na upalu, smanjuju nadražaj te štite površinu očiju.
 2. Druga  grupa  sastoji se od hijaluronske kiseline, hidroksipropilmetilceluloze i glicerola, koji podmazuju, smanjuju suhoću, povećavaju viskoznost  i vlaže.

 

Makulin® Dual Action kapi za oči  smanjuju nadražaj, djeluju antioksidativno, hidratizirajuće i podmazujuće te time smirujuće. Štite oči od UV i plavog svjetla.

 

Štite površinu očiju podupirući fiziološke i integrativne antioksidacijske mehanizme te povećavaju vodenu komponentu suznog filma s konačnim učinkom održavanja ili ponovnog uspostavljanja normalnog fiziološkog stanja sluznice oka.

 

Makulin® Dual Action kapi mogu se koristiti s dnevnim kontaktnim lećama.

 

U pakiranju se nalazi bočica od 10 ml. 

Kada i kome su namijenjene?

Kod sezonskog alergijskog konjunktivitisa, sindroma suhog oka te nelagode u očima.

Kada i kome su namijenjene?

Kod:

 

 • Sezonskog alergijskog konjunktivitisa

 

 • Sindroma suhog oka 

 

 • Nelagode u očima:  

 

 • uslijed čimbenika okoliša (prašina,  klimatizacija)  

 

 • mehaničkog stresa (neučinkovito treptanje zbog dugotrajne uporabe računala ili duge vožnje, učenja, nošenja kontaktnih leća)

 

 • starije dobi, menopauze

 

 • nedostataka u prehrani kao što je smanjeni ili nedovoljni unos vitamina

Upute za upotrebu:

Okrenite bočicu naopako i lagano pritisnite kako biste ukapali po 2 kapi u svako oko, osim ako nije drugačije propisano.

Upute za upotrebu:

 1. Temeljito operite ruke.
 2. Otrgnite pečat koji se ne može otvoriti bez vidljivog oštećenja prije prve uporabe.
 3. Uklonite zaštitni čep i otvorite bočicu.
 4. Okrenite bočicu naopako i lagano pritisnite kako biste ukapali po 2 kapi u svako oko, osim ako nije drugačije propisano.
 5. Prije vraćanja čepa na bočicu, protresite bočicu kako biste uklonili bilo koju zaostalu kap, pokušavajući da ne dodirnete vrh bočice bilo čime, uključivo oko ili vaše prste
 6. Postupno pražnjenje bočice može biti povezano s potrebom da se vrši veći pritisak kako bi se omogućilo izlaženje proizvoda. To je zbog toga što sustav zatvaranja djeluje na način da se očuva sterilnost i kemijska i fizikalna svojstva otopina bez konzervansa.
 7. Sadržaj treba upotrijebiti u roku od 3 mjeseca od prvog otvaranja.

OSD tehnologija

OSD tehnologija čini proizvod sigurnim za primjenu jer sprečava onečišćenje otopine te ona ostaje sterilna do 12 tjedana.

OSD tehnologija

Bočica ima inovativni i patentirani mehanizam za višestruko doziranje na pritisak (OSD – Ophtalmic Squeeze Dispenser).

 

OSD tehnologija čini proizvod sigurnim za primjenu jer sprječava onečišćenje otopine te ona ostaje sterilna do 12 tjedana nakon otvaranja.

Ružičasta boja kapi - pitate se zašto?

Makulin® Dual Action kapi za oči doista jesu ružičaste boje!

Ružičasta boja kapi - pitate se zašto?

Razlog obojenih kapi je vitamin B12 (cijanokobalamin) u sastavu proizvoda. B12 je organizmu esencijalni, u vodi topiv vitamin, a upravo mu kobalt u strukturi cijanokobalamina daje ružičastu boju u otopinama.

 

Vitamin B12 esencijalna je hranjiva tvar koju ljudsko tijelo nije u stanju sintetizirati. Posjeduje antioksidativna svojstva protiv slobodnih radikala i pomaže u stvaranju odgovarajućeg izvanstaničnog mikro okruženja površine oka za normalan rast i obnavljanje očnog epitela.

Ružmarinska kiselina

Ružmarinska kiselina je tvar koja je prirodno prisutna u biljnom svijetu. Radi se o polifenolu s jakim antioksidativnim i protuupalnim svojstvima koja su osobito korisna u slučaju alergijskih reakcija. Djeluje protiv slobodnih radikala i stoga štiti očno tkivo od učinaka oksidativnog stresa kojemu je oko svakodnevno izloženo.

Alantoin

Alantoin je prirodni spoj koji nastaje u procesu oksidacije mokraćne kiseline inducirane radikalima kisika.    Smanjuje nadražaj i ima zaštitno djelovanje  tako što stvara komplekse s tvarima koje izazivaju preosjetljivost i povećava količinu vode u izvanstaničnoj tvari. Zahvaljujući svojstvu vlaženja, alantoin također doprinosi obnavljanju tkiva  i istovremeno potiče stvaranje stanica kao fiziološki odgovor na  povredu.

Vitamin B12

Vitamin B12 esencijalna je hranjiva tvar koju ljudsko tijelo nije u stanju sintetizirati. Posjeduje antioksidativna svojstva protiv slobodnih radikala i pomaže u stvaranju odgovarajućeg izvanstaničnog mikro okruženja površine oka za normalan rast i obnavljanje očnog epitela.

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina je polisaharid velike biokompatibilnosti koji prirodno postoji u svim tkivima. Zbog svoje viskoelestičnosti i sposobnosti hidratacije, hijaluronska kiselina doprinosi boljoj mazivosti kapi olakšavajući tako klizanje kapaka i smanjenje trenja na površini rožnice i spojnice,  čime se smanjuje osjećaj suhoće oka.

Hidroksipropilmetilceluloza

Hidroksipropilmetilceluloza je biokompatibilni polimer za zgušnjavanje (ima osnovnu strukturu od celuloze, prirodnog ugljikohidrata koji sadrži ponavljajuću strukturu glukoznih jedinica) koji povećava viskoznost kapi i time zadržavanje formulacije u oku sprečavajući njihovo brzo uklanjanje treptanjem.

SASTAV

Natrijev hijaluronat, ružmarinska kiselina, alantoin, hidroksipropilmetilceluloza, biljni glicerol, vitamin B12, natrijev dihidrogen fosfat monohidrat, natrijev hidrogen fosfat dodekahidrat, natrijev klorid, voda za injekcije.

Ružmarinska kiselina

Ružmarinska kiselina je tvar koja je prirodno prisutna u biljnom svijetu. Radi se o polifenolu s jakim antioksidativnim i protuupalnim svojstvima koja su osobito korisna u slučaju alergijskih reakcija...

Pročitajte više

Alantoin

Smanjuje nadražaj i ima zaštitno djelovanje tako što stvara komplekse s tvarima koje izazivaju preosjetljivost i povećava količinu vode u izvanstaničnoj tvari.

Pročitajte više

Vitamin B12

Esencijalna je hranjiva tvar koju ljudsko tijelo nije u stanju sintetizirati. Posjeduje antioksidativna svojstva protiv slobodnih radikala.

Pročitajte više

Hijaluronska kiselina

Zbog svoje viskoelastičnosti i sposobnosti hidratacije, hijaluronska kiselina doprinosi boljoj mazivosti kapi olakšavajući tako klizanje kapaka čime smanjuje osjećaj suhoće oka.

Pročitajte više

Hidroksipropilmetilceluloza

Povećava viskoznost kapi i time zadržavanje formulacije u oku sprečavajući njihovo brzo uklanjanje treptanjem.

Pročitajte više

Biljni glicerol

Biljni glicerol prirodna je komponenta koja se upotrebljava u formulacijama kapi za oči kao sredstvo za vlaženje jer smanjuje isparavanje suza čime se olakšava vlaženje rožnice.