Naša je preporuka: ostanite doma! - Dietpharm
Kutak za zdravstvene djelatnike
dietpharm logo

Dietpharm

30.03.2020

Naša je preporuka: ostanite doma!

Dietpharm već 34 godine utječe na zdravlje naših vjernih potrošača. Ljubav, znanje i farmaceutska kvaliteta ugrađeni su u svaku kap, kapsulu, tabletu…

A kako danas utječemo?

Pišemo vam ovo iz naših dnevnih boravaka, kuhinja, radnih soba…, dok naša proizvodnja i logistika vrijedno rade pod mjerama najviše zaštite zdravlja naših djelatnika kako bi Dietpharm proizvodi i dalje bili dostupni svima vama.

Utječite i vi: ostanite doma, rasteretite naše ljekarnike i kupujte odgovorno!

Ako ti fali nešto od Dietpharm proizvoda, to nije razlog za izlazak iz kuće! Skokni na najdraži web shop i ostani doma!

Popis web shopova možeš pronaći OVDJE, u tab-u WEB SHOPOVI.

Poruka našim zdravstvenim radnicima

Dietpharm se ovim putem zahvaljuje svim zdravstvenim radnicima: našim liječnicima, medicinskim sestrama, epidemiolozima, laboratorijskim tehničarima…, a posebno ljekarnicima i farmaceutskim tehničarima koji se svakodnevno svjesno izlažu riziku za širu dobrobit društva.

Kao savjesna farmaceutska kompanija osjećamo potrebu za aktivno uključivanje kroz brojne oblike pomoći u zdravstvenom sustavu, kao što su osiguravanje nesmetane opskrbe vitalnim lijekovima kroz kontinuran rad tvornica (rad u timovima i smjenama), pojačanim naporom kod uvoza sirovina i lijekova i dr.
Izrazito smo ponosni na zaposlenike naše kompanije koji su iskazali interes ili su već aktivni u volontiranju, kao dio call centra 113,  ili kao volonteri u suradnji s HLJK za preuzimanje i dostavu lijekova osobama u samoizolaciji, starima i nemoćnima i sličnim inicijativama.

PharmaS donirao hrvatskim bolnicama lijek preporučen za liječenje COVID-19

Sa zadovoljstvom s vama dijelimo vijest kako će PharmaS, vlasnička kompanija Dietpharma, hrvatskim bolnicama donirati 400.000 tableta  lijeka klorokin fosfat, jednog od najpotrebnijih lijekova u narednom periodu. Količina je to koja je dovoljna za liječenje oko 20.000 oboljelih od COVID-19.

Lijek je proizveden u Indiji, a dozvolu za uvoz PharmaS je dobio od nadležnih tijela, odnosno HALMED-a, te se nalazi u hrvatskim preporukama za liječenje COVID-19. Donacija je raspoređena prema potrebama svih bolnica u Hrvatskoj kako bi davanje lijeka bilo uz nadzor stručne osobe.

„Uvoz ovog lijeka događao se u trenutku kad je Indija koja je najveći svjetski proizvodač lijeka za malariju proglasila karantenu i zabranila izvoz vitalnih lijekova za liječenje COVID infekcije. Uz izniman napor ljudi iz PhamaSa, Veleposlanstva Indije u RH, diplomatskih aktivnosti Ministarstva Vanjskih poslova i Ljekarničke Komore, spomenuti lijek je konačno na putu prema Hrvatskoj i očekujemo njegovu distibuciju prema bolnicama početkom slijedećeg tjedna. Ova kriza predstavlja ogroman izazov za sve nas. Protiv epidemije možemo se boriti samo zajedno, stoga vjerujemo da ćemo ovom donacijom pomoći liječnicima u borbi protiv ove globalne pandemije“ rekao je predsjednik Uprave PharmaSa Jerko Jakšić.

PharmaS je potaknut trenutnom situacijom i velikom potrebom na tržištu u pogonu u Rakitju pokrenuo i proizvodnju antiseptika, od čega će prva proizvodna količina (10 000 bočica) antiseptika pod imenom PharmaSept biti također donirana zdrastvenom osoblju.

Uz solidarnost, zajedništvo i prave vrijednosti prebroditi ćemo zajedno i ovu pandemiju!

Vaš Dietpharm