Kutak za zdravstvene djelatnike

Magnezij Glicinat kapsule

Organski oblici magnezija DAJU TI VIŠE! Isprobaj novi Magnezij Glicinat, dodatak prehrani s magnezijem u obliku čistog magnezijevog glicinata u kapsulama. Obnovi mišiće i pruži potporu živčanoj i psihološkoj funkciji.

image

80 kapsula

Što je Magnezij Glicinat?

Dodatak prehrani u obliku kapsula s magnezij glicinatom. Magnezij glicinat superioran je, organski kompleks magnezija i aminokiseline glicin.

Što je Magnezij Glicinat?

Dodatak prehrani u obliku kapsula s magnezij glicinatom. Magnezij glicinat superioran je, organski kompleks magnezija i aminokiseline glicin.

 

Magnezij je četvrti najzastupljeniji mineral u ljudskom organizmu. Ima važnu fiziološku ulogu u održavanju normalne živčane i mišićne funkcije, normalnog metabolizma stvaranja energije, normalne sinteze bjelančevina i mnogim drugima.

 

Povećane potrebe za magnezijem očituju se u slučajevima nedostatne ili jednolične prehrane, kod reducirane apsorpcije (crijevne bolesti), proljeva ili povraćanja, pojačanog gubitka kroz prekomjerno znojenje, u slučajevima dugoročnog stresa, kod sportaša i rekreativaca, trudnica i dojilja.

 

Što jamči magnezij u obliku glicinata? Magnezij glicinat oblik je magnezija idealan za opuštanje i relaksaciju mišića kod grčeva i napetosti, za zdravlje živčanog sustava i podršku psihološkoj funkciji. Kao organski kompleks magnezija, odlične je bioraspoloživosti te istovremeno siguran za konzumaciju, što ga čini prikladnim za osobe s osjetljivim želucem i gastrointestinalnim smetnjama.

 

Pakiranje sadrži 80 kapsula, a preporučeno doziranje je 2 puta po 2 kapsule na dan.

Kada i kome je namijenjen?

Magnezij Glicinat namijenjen je osobama za zdravlje mišića i živčanog sustava te psihološke funkcije.

Kada i kome je namijenjen?

Magnezij Glicinat namijenjen je osobama za zdravlje mišića i živčanog sustava te psihološke funkcije.

 

Oblik magnezija idealan za opuštanje i relaksaciju mišića kod grčeva i napetosti, za zdravlje živčanog sustava i podršku psihološkoj funkciji.

Upute za upotrebu:

Odrasli i djeca iznad 14 godina uzimaju 2 puta po 2 kapsule na dan.

Zašto magnezij glicinat?

Magnezij glicinat superioran je, organski kompleks magnezija i aminokiseline glicin.

Zašto magnezij glicinat?

Magnezij glicinat je organski kompleks magnezija i aminokiseline glicin. Glicin je jedan od glavnih neurotransmitora koji djeluje inhibitorno na središnji živčani sustav, izazivajući umirujući učinak na prijenos živčanih signala, što rezultira smirenjem.

 

Zbog velike količine dipeptidnih kanala u crijevima, preko kojih se ovaj zanimljivi spoj apsorbira, magnezij glicinat ima odličnu bioraspoloživost te je istovremeno siguran za konzumaciju.

 

Magnezij glicinat izvrstan je izbor magnezija posebno za osobe u razdobljima povećanog stresa. Magnezij ima blagotvoran učinak na živčani sustav, te se uzimanje ovog oblika magnezija može preporučiti u večernjim satima.

 

Prikladan je za osobe s osjetljivim želucem i gastrointestinalnim smetnjama, te se zbog svoje sigurnosti, preporučuje i osobama koje trebaju veći unos magnezija od preporučenog. Kao i ostali oblici magnezija, preporuča se koristiti za relaksaciju mišića kod grčeva i napetosti.

Sadrži: U preporučenoj dnevnoj dozi
4 kapsule % PU*
Magnezij (magnezijev bisglicinat) 300 mg 80

*PU preporučeni unos za odrasle osobe

Magnezij

Magnezij doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom metabolizmu stvaranja energije, normalnom funkcioniranju živčanog sustava, normalnoj psihološkoj funkciji, normalnoj funkciji mišića, ravnoteži elektrolita.

image

KLJUČNA ULOGA

Magnezij i mozak

Kako ovaj moćni mineral utječe na naš mozak i živčanu funkciju? Saznajte u ovom blogu.

image

KOJI ODABRATI?

Organski magneziji

Različiti organski oblici magnezija – koji odabrati prema svojim potrebama?

image

SAZNAJTE DOBROBITI

Sve o magneziju

Saznajte koje su namirnice bogate magnezijem i kako on utječe na ljudski organizam. Koje dodatke prehrani uzimati?